POLICIJA OBJAVILA SNIMKE Pogledajte kako je izgledao lov na krijumčare ljudima kod Slunja

KARLOVAČKA policija uhitila je na području Slunja dvojicu krijumčara ljudima koji su za novac htjeli na nezakonit način omogućiti izlazak sedam stranih državljana iz Hrvatske na prostor druge države članice Europske unije.

"Policijski službenici Policijske uprave karlovačke u suradnji s policijskim službenicima Ravnateljstva policije, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma proveli su i dovršili kriminalističko istraživanje nad dvojicom državljana Sirije starih 35 i 47 godina.

Naime, jučer tijekom dana na području Slunja policijski službenici zaustavili su dva osobna automobila njemačkih registarskih oznaka kojim su upravljali državljani Sirije.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem 47-godišnjaka se sumnjiči da je iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, u osobnom automobilu prevozio sedam stranih državljana u namjeri da im na nezakonit način omogući izlazak iz Republike Hrvatske na prostor Europske unije, a u čemu mu je pomagao 35-godišnjak.

Danas tijekom dana obojica osumnjičenih predani su pritvorskom nadzorniku PU karlovačke dok je nadležnom državnom odvjetništvu dostavljena kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma", objavila je policija.

Na svojim stranicama objavili su i dramatičnu snimku te fotografije potjere.

Pročitajte više