Policija otkrila ilegalne proizvođače oružja

ZAJEDNIČKOM akcijom zagrebačke i varaždinske policije otkrivena je i uhićena skupina osumnjičena da se duže vrijeme bavila nedozvoljenom proizvodnjom, posjedovanjem i preprodajom oružja, doznaje se danas u MUP-u.

Ne otkrivajući podatke o pripadnicima te skupine, policija je izvijestila da je pretragom njihovih stanova i prostorija koje su koristili pronađeno 276 komada dijelova prikrivenog vatrenog oružja, u obliku privjesaka za ključeve u raznim fazama izrade, dvije malokalibarske puške ručne izrade, te po jedan automat, pištolj i lovačka puška.

Zaplijenjena je i veća količina puščanih cijevi, mehanizama za okidanje, udarnih igala i drugih dijelova oružja, tri prigušivača pucnjeva, materijal za izradu prigušivača, te više od 400 komada streljiva.

Četiri pripadnika skupine danas su poslije podne privedena istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda s kaznenom prijavom za udruživanje radi počinjenja kaznenog djela i nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari.

Kaznene prijave podnesene su protiv još tri osobe koje nisu privedene na sud, a jedna od njih prijavljena je i za odavanje službene tajne.

Policija nastavlja kriminalističku obradu, a daljnji kazneni postupak preuzeo je Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK), kažu u MUP-u.

Pročitajte više