Policija otkrila sotoniste sa riječkog groblja

AUTORI sotonističkih grafita koji su osvanuli u noći 13. siječnja na riječkom groblju Zameta, su dvojica tinejdžera koji će prekršajno odgovarat zbog uznemiravanja mira pokojnika i počinjenja materijalne štete, priopćila je PU primorsko-goranska.

Tinejdžeri starosti 16 i 19 godina, navodi policija, su nakon kupovine pića koje su konzumirali u obližnjem parkiću, otišli do groblja i na nadgrobnim pločama, glavnom križu i zidovima, crvenim i crnim grafitima ispisali sotonističke natpise na engleskom jeziku. Lak-sprejeve kojima su ispisali grafite su zatim bacili u kontejner i udaljili se sa groblja.

Natpisi "Isus je mrtav", "This is hell patrol" (Ovo je paklena ophodnja), "Jesus is dead" (Isus je mrtav) i "Satan is our God" (Sotona je naš Bog"),"Kill Jesus" (Ubij Isusa), "Pakal" te tri šestice, nije izraz priklanjanja Antikristu, nego "želja za isticanjem u društvu u kojem se počinitelji kreću i borave", smatraju policajci.

Visinu materijalne štete će utvrditi Komunalno društvo Kozala iz Rijeke, a tinejdžeri će zbog svoje pijane noći odgovarati pred nadležnim državnim odvjetništvom za mladež zbog povrede mira pokojnika i oštećenja tuđe stvari.

A.B.

Pročitajte više