Policija potvrdila: Dječak u Čakovcu nije prisilno ošišan

Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL, Facebook

JAVNOST je jučer uzbunila priča majke na društvenim mrežama da su njenog sina u Čakovcu mladići držali i na silu ošišali, no policija je potvrdila da istina nije onakva kakvom se na prvu činila. Podsjetimo, majka je navela da su u petak usred dana na tržnici u Čakovcu dvojica mladića držala njenog maloljetnog sina dok ga je treći na silu šišao mašinicom.

Policija je danas objavila priopćenje o tome što se dogodilo.

"U nedjelju, 9. srpnja 2023. godine u 11:45 sati u prostorijama Policijske postaje Čakovec, 56-godišnjak podnio je prijavu kako su u petak, 7. srpnja oko 18 sati na prostoru tržnice u Čakovcu, njegovo dijete prisilno ošišala druga djeca.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je dijete samovoljno sjelo na prodajni pult tržnice te ga je jedno od prisutne djece ošišalo trimerom, dakle nisu potvrđeni navodi iz prijave 56-godišnjaka te nisu utvrđeni elementi kaznenog djela počinjenog na štetu ošišanog djeteta.

S obzirom na to da nisu utvrđene okolnosti koje se navode u objavi na jednoj društvenoj mreži, a koju su preuzeli te objavili brojni lokalni i nacionalni mediji, apeliramo da se objavama ovakvih i sličnih netočnih te neprovjerenih informacija može nanijeti znatna šteta svim sudionicima nekog događaja, posebice djeci. Ujedno, takvim objavama nepotrebno se uznemirava javnost te se time potpuno netočno sugerira kako je stanje sigurnosti na nekom području narušeno", objavila je policija.   

Pročitajte više