Prijavljen muškarac koji je bacio zapaljenu bocu u dvorište djevojčice u Solinu

Foto: Ante Čizmić/Cropix

Splitska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad muškarcem kojeg sumnjiče da je bacio bocu sa zapaljivom tekućinom u dvorište u kojem je bila dvogodišnja djevojčica. Ona je pritom zadobila opekline po čitavom tijelu te je hospitalizirana u KBC-u Split, gdje je sedirana kako ne bi trpjela bolove i izvan je životne opasnosti.

Protiv 37-godišnjaka će biti podnesena kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu. "Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 37-godišnjak ostvario obilježja kaznenog djela Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom koje s obzirom na činjenicu da je dijete zadobilo teške tjelesne ozlijede ima obilježje teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti", javlja policija.

Bacio zapaljenu bocu u dvorište djevojčice

Ranije su izvijestili da je, prema do sada prikupljenim informacijama, u pomoćnom objektu (pušnici) na solinskom području, privedeni muškarac pokušavao zapaliti vatru koristeći zapaljivu tekućinu koja se nalazila u boci.

U jednom je trenutku vatra zahvatila bocu, zbog čega je 37-godišnjak bacilo zapaljenu bocu sa zapaljivom tekućinom u dvorište u kojemu se nalazilo dijete. Vatra je zahvatila curicu izazvavši joj opekline po tijelu.

"​Djevojčica je i dalje sedirana da ne osjeća bolove, stanje je dobro, nije u životnoj opasnosti i stalno je pod prismotrom liječnika. Dobila je opekline lica i šake i nalazi se na Jedinici intenzivnog liječenja za djecu", rekla je Kristina Bitanga iz Ravnateljstva bolnice. 

Pročitajte više