Djelatnica policije tri godine uzimala novac od izdavanja vozačkih dozvola

Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

DOVRŠENO je kriminalističko istraživanje nad zaposlenicom Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti. Istraživanje su proveli pripadnici Službe kriminalističke policije u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Utvrđena je sumnja kako je navedena zaposlenica, obavljajući poslove upravne referentice u jednoj od policijskih postaja, tijekom razdoblja od 3. siječnja 2019. pa do 21. prosinca 2021. godine zloupotrijebila svoje ovlasti prilikom izdavanja najmanje 98 vozačkih dozvola. 

Udaljena je iz službe

Ona je prilikom postupka izdavanja vozačkih dozvola od građana uzimala novac u gotovini i zadržavala ga za sebe, umjesto da ga je uplaćivala u Državni proračun RH u svrhu izdavanja vozačkih dozvola. Tako je sebi pribavila nepripadnu imovinsku korist od 1.980,87 eura.

Protiv osumnjičene je Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnesena kaznena prijava. Navedena državna službenica je udaljena iz službe do završetka postupka pred službeničkim sudom.

Pročitajte više