Policija privela dva muškarca zbog napada u Kozari Putevima

PRIVEDENA su dva muškarca koje policija dovodi u vezu s napadom na dvojicu policajaca u Kozari Putevima, neslužbeno je potvrđeno Indexu.

Policija se naknadno oglasila nadopunom jučerašnjeg priopćenja.

"Uz intenzivno obavljanje obavijesnih razgovora s osobama koje bi mogle imati korisnih saznanja oko okolnosti i o počiniteljima, u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje dovedena su dva muškarca", poručila je zagrebačka policija. 

Napadnuti policajci, od kojih je jedan tijekom napada zapucao u zrak, ozlijeđeni su i hospitalizirani u KBC-u Rebro, gdje su im ozljede okvalificirane kao lakše. 

Napadnuta su dva temeljna policajca koji su oko 14 sati pokušali legitimirati osobu s debelim policijskim dosjeom na zagrebačkom Žitnjaku. Odmah ih je okružilo nekoliko muškaraca te je došlo do verbalnog, a potom i fizičkog napada na dvojicu policajaca. 

> Stanovnik Kozari Puteva nakon napada na policiju: "Ovdje može proći samo ATJ Lučko"

Nešto prije 18 sati, nakon višesatne blokade ulice u Kozari Putevima, policija je počela napuštati tu i okolne ulice, no potraga za počiniteljima se nastavila. 

"U srijedu, 9. prosinca oko 14 sati u Zagrebu u Ulici 3. Kozari put, 2. odvojak, policijski službenici koji su poslove obavljali u službenoj odori pristupili su na ulici muškarcu s namjerom provjere njegovog identiteta, odnosno s namjerom provođenja službene radnje.

Tijekom postupanja prema muškarcu do policijskih službenika došlo je više nepoznatih muškaraca koji su verbalno iskazivali nezadovoljstvo i negodovali zbog te službene radnje, da bi ih odmah potom okružili i fizički napali.

Jedan od napadnutih policijskih službenika na siguran je način kao poziv u pomoć i upozorenje ispalio hitce u zrak, čime je zaustavio daljnji napad na sebe i kolegu te su napadači pobjegli.

Ozlijeđenim je policijskim službenicima liječnika pomoć pružena u KBC-u Zagreb gdje su njihove ozljede okvalificirane kao lakše, a kriminalističko istraživanje je u tijeku uz intenzivnu potragu za počiniteljima", priopćila je jučer policija. 

 

 

Pročitajte više