Policija provodi kriminalističku istragu zbog prijetnji novinarima Indexa

Foto: Index, Ivo Čagalj/Pixsell

REDAKCIJA Indexa već dugo prima putem maila i društvenih mreža otvorene prijetnje smrću, no posljednjih dana komentari ispod članaka, komentari na Facebook stranicama Indexa, mailovi, čak i privatni profili Indexovih novinara zatrpani su izljevima mržnje i bijesa. Otvoreno se poziva na  likvidaciju i premlaćivanje svakog onog tko se usudi napisati da je osuđeni ratni zločinac upravo to - osuđeni ratni zločinac.  

> Katolički ekstremizam zavladao Hrvatskom, ovo su prijetnje smrću koje smo primili

> Ministarstvo branitelja privilegija u obrani vrijednosti Imovinskog rata

Novinari su označeni kao mete, traže se njihove adrese, raspravlja se i o načinima likvidacije te kada je najbolje napasti novinare Indexa. Poruke koje dobivamo su prijeteće, jezive, strašne i odvratne.

Ministarstvo unutarnjih poslova potvrdilo je Hini da policija ozbiljno shvaća i istražuje prijetnje koje su putem društvenih mreža upućene saborskim zastupnicima i novinarima Indexa koji su pisali o Slobodanu Praljku.

"Policija sve prijetnje upućene novinarima u obavljanju njihovog posla shvaća ozbiljno i po njima postupa. I u ovom slučaju policija će provesti kriminalističko istraživanje", stoji u odgovoru koji je nedugo zatim i Index dobio iz policije.

Policija je Hini potvrdila također da su joj prijavljeni slučajevi prijetnji Vesni Pusić i GLAS-ovom zastupniku Goranu Beusu Richemberghu koji je izjavio da je primio stotine ogavnih i primitivnih uvreda te prijetnje smrću nakon što je na Facebooku za čin generala Slobodana Praljka napisao da je samoubojstvo izvršio pravomoćno osuđeni ratni zločinac te da vrh HDZ-a minutom šutnje za Praljka u parlamentu pokušava instrumentalizirati Hrvatski sabor.

Nakon objave članka o prijetnjama, iste nisu prestajale stizati.

OVU SMO PRIJETNJU PRIMILI NAKON OBJAVE ČLANKA O PRIJETNJAMA

Prijetnja smrću koja je stigla po objavi ovog članka s FB profila Ivana Šimića

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz prijetnje smrću, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: prijetnje smrću.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više