Policija raspisala tjeralicu za dvojicom pljačkaša Splitske banke

POLICIJSKA uprava splitskodalmatinska na večerašnjoj je izvanrednoj konferenciji za novinare otkrila identitet dvojice pljačkaša poslovnice Splitske banke na tržnici u Sućidru i za njima raspisala tjeralicu.

Riječ je o dvadesetsedmogodišnjem Ivanu Gunjači, zvanom ´Švabo´, rođenom u Berlinu s prebivalištem u Vinišću pokraj Trogira, i dvadesetšestogodišnjem Danijelu Marušiću iz Vinišća koji je poznat po nadimcima Herman i Florenco.

Pretragom stanova i kuća na području Vinišća kojima se koriste trojica osumnjičenih za jučerašnju pljačku 400 tisuća kuna, 30 tisuća eura i 34 tisuće madžarskih forinta, djelatnici Odjela za suzbijanje općeg kriminaliteta pronašli su tijekom poslijepodneva u stanu Ivana Gunjače bogat arsenal oružja i minsko-eksplozivnih sredstava.

Policija je, među ostalim, pronašla 16 vojnih noževa, poluautomatsku i automatsku pušku, nekoliko ručnih bombi, nekoliko tromblonskih i trenutačnih mina.

Po riječima glasnogovornika splitske policije Leona Taubera, policija je obojicu bjegunaca locirala na području grada Trogira, gdje se kriju. Dodao je da je Gunjača bivši pripadnik Hrvatske vojske.

Tauber je rekao da se policija odlučila na ovaj korak jer je riječ o teškom razbojstvu u kojemu je korišteno vatreno oružje i dvije su osobe ranjene. Pozvao je građane na pomoć i suradnju dodavši da je svako prikrivanje osumnjičenih osoba za ovakav oblik kaznenog djela jednako kažnjivo kao i sudjelovanje ili počinjenje samog djela.

Za razbojstvo uz uporabu oružja zakon predviđa kaznu zatvora od 3 do 12 godina, a za pokušaj teškog ubojstva kaznu zatvora od 8 godina ili dužu.

Pročitajte više