Policija RS u istočnoj Bosni provodi akciju potrage za Mladićem?

POLICIJA Republike Srpske u srijedu je na području Žepe u istočnoj Bosni provela akciju potrage za jednim od preostalih haških bjegunaca, potvrdio je glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova RS Radovan Pejić.

Posebna policijska postrojba MUP-a RS poslana je na područje Žepe ujutro oko četiri sata, a prema dostupnim informacijama tamo se provode pretresi objekata, dok su policijske ophodnje uz potporu helikoptera blokirale cestovne prilaze i kontroliraju sva vozila.

"Cilj akcije je potraga za jednom od osoba s popisa javnih optužnica Haškog tribunala", kazao je novinarima Pejić odbivši precizirati za kim se točno traga.

Kazao je samo kako je operacija poduzeta na temelju operativnih podataka.

Na popisu bjegunaca za kojima još uvijek traga Međunarodni kazneni tribunal za bivšu Jugoslaviju (ICTY) su i trojica optužena za ratne zločine u BiH: Radovan Karadžić, Ratko Mladić i Stojan Župljanin.

Lokalni mediji nagađaju kako je cilj operacije potraga za Mladićem.

Policija RS samostalno izvodi akciju potrage, a pripadnici Policijske misije Europske unije u BiH (EUPM), kako je ustvrdio Pejić, samo nadgledaju njezin tijek.

O akciji je informiran i EUFOR no njegovi pripadnici navodno u njoj ne sudjeluju iako su izrazili spremnost pomoći bude li potrebno.

Pročitajte više