Policija se ispričala za ranjavanje stranke u zgradi MUP-a u Zagrebu

U SREDIŠTU MUP-a u Petrinjskoj ulici u Zagrebu policajac je u petak slučajno propucao 39-godišnju ženu u nogu. Ona je tijekom prijepodneva hospitalizirana i nalazi se van životne opasnosti.

"Pucnjava se dogodila u Petrinjskoj na odjelu upravnih poslova, upucao ju je u nogu. Žena je prevezena u bolnicu i bio joj je potreban operacijski zahvat, no još nismo okarakterizirali ozljedu. Načelnik zagrebačke policije Marijan Tomurad otišao posjetio je nastradalu ženu u bolnici", rekla je za Index glasnogovornica PUZ-a, Aleksandra Ljuba.

Policajac je nestručnim rukovanjem službenim pištoljem ranio stranku u prostorijama MUP-a, nakon čega je MUP u Petrinjskoj postao poprište očevida policije.

"Na ulazu u prostorije PU zagrebačke Sektora upravnih, inspekcijskih i poslova civilne zaštite, policijski službenik (1961.) koji se nalazio na osiguranju objekta zbog nestručnog je rukovanja službenim pištoljem marke HS 2000 ispalio streljivo. Zrno je u svojoj putanji pogodilo stranku, hrvatsku državljanku (1968.) u predjelu desne potkoljenice", stoji u priopćenju Policijske uprave zagrebačke.

Na mjesto događaja, kazali su u policiji, odmah je izašla ekipa hitne medicinske pomoći koja je ozlijeđenu prevezla u KB Merkur, kao i službenici kriminalističke policije koji su proveli očevid događaja. U izvide događaja uključeni su bili i službenici Odsjeka za zakonitost postupanja zbog utvrđivanja stegovne odgovornosti policijskog službenika.

Policija se nekoliko sati nakon događaja ispričala zbog incidenta.

"Izražavamo žaljenje zbog spomenutog događaja i stradavanja stranke. Zastoja u radu upravnih poslova PU zagrebačke neće biti", stoji u priopćenju PUZ-a.

Načelnik zagrebačke policije Marijan Tomurad prijepodne je u KB Merkur posjetio nesretnu 39-godišnju ženu kojoj se i osobno ispričao.

Interna istraga bi trebala utvrditi policajčevu odgovornost zbog kaznenog djela dovođenja u opasnost ljudi i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.

Na odjelu traumatologije Kliničke bolnice Merkur, gdje je žena podvrgnuta operaciji, osoblje je odbilo davati izjave medijima do 14 sati popodne.

A.B.
Foto: Z.A.

Pročitajte više