Policija: Sliška ubio profesionalac, traga se za BMW-om

UBOJSTVO Marka Sliška vjerojatno je pripremano i profesionalno izvedeno, izjavio je ravnatelj policije Ranko Ostojić.Traga se za BMW-om koji je u vrijeme ubojstva viđen blizu mjesta događaja.

´Nije isključeno da je pozadina ubojstva Marka Sliška mafijaški obračun. Sve mogućnosti su otvorene i bilo bi neozbiljno i sa kriminalističkog stajališta neodgovorno u početnoj fazi kriminalističke obrade i istrage isključiti da je riječ o mogućem mafijaškom obračunu´, kazao je na današnjoj konferenciji za novinare načelnik Ureda načelnika zagrebačke policije Krunoslav Borovec.

Načelnik Odjela općeg kriminaliteta Željko Prša je pak sinoć na mjestu ubojstva, ispred hotela ´Sliško´ kraj zagrebačkog Autobusnog kolodvora, izjavio da se ubojstvo za sada ne povezuje s obračunom u zagrebačkom kriminalnom miljeu.

Borovec je tu nepodudarnost objasnio ´vjerojatnim nesporazumom u komunikaciji´.

Marka Sliška, brata pretprošle godine ubijenog Vjeke Sliška, jučer je oko 18,15 sati u Bunićevoj ulici ispred njegovog hotela ´Sliško´ iz vatrenog oružja ubio nepoznat počinitelj.

Ostojić: M.Sliško nije tražio policijsku zaštitu

Ravnatelj policije Ranko Ostojić izjavio je za Radio 101 da po sadašnjem stanju predmeta te načinu izvršenja ubojstva riječ je vjerojatno o pripremanom i profesionalno izvedenom ubojstvu.

´Za definitivan sud o tome treba će još pričekati. Rezultate ne treba očekivati preko noći´, dodao je.


Ostojić je kazao da se M. Sliško kretao unutar zagrebačkog kriminalnog miljea i da je bio svjedok u nekoliko sudskih procesa, još od 1989.

Ravnatelj policije napomenuo je da su mogući i drugi motivi, osim mogućnosti da je Sliško žrtva organiziranog kriminala - od imovinskih odnosa do nekoliko verzija osvete.

Ostojić je ustvrdio da policiju očekuje složena obrada čije trajanje ne može ´predvidjeti´, a o detaljima zločina nije želio govoriti pravdajući to interesima istrage.

Kazao je da je odmah nakon jučerašnjeg ubojstva na području gotovo cijele države policija poduzela niz mjera. ´U sklopu obrade posebno radimo na motivu kao jednom od putokaza budući da je više mogućih motiva. U ovom trenutku radi se paralelno na više pravaca.´

Ostojić je rekao da M. Sliško nije tražio zaštitu, iako je za to imao priliku jer je u posljednjih pola godine na inicijativu policije bio tri puta na obavijesnim razgovorima. ´Ni zadnji put prije manje od mjesec dana kada je bio u zagrebačkoj policiji nije iznio spoznaje da se priprema njegovo ubojstvo.´

Ostojić smatra da Sliško ni sam nije mogao definirati tko bi ga mogao ugroziti, podsjetivši da je u medijima govorio o velikim urotama, ali i mijenjao tvrdnje tko mu i zašto prijeti.

Pročitajte više