Policija spasila 20 migranata iz nabujale Save, pogledajte snimku

Screenshot: MUP

Policajci Postaje granične policije Stara Gradiška u nedjelju su u jutarnjim satima, zapadno od Gornjeg Varoša na poplavljenom djelu nastalog zbog izlijevanja i velikog vodostaja rijeke Save, zatekli dvadeset stranih državljana, objavio je danas MUP.

Uočeno je da su navedene osobe ostale zatočene na povišenom kopnenom dijelu, koji je bio okružen vodom. S obzirom na to da se do njih nije moglo pristupiti, pozvani su djelatnici HGSS-a Slavonski Brod, Ispostava Nova Gradiška, koji su čamcem strane državljane prevezli na obalu. Policijski službenici su osobe utoplili, prevezli u policijsku postaju te im ponudili liječničku pomoć, hranu i tople napitke, stoji u priopćenju.

 

Policijski službenici su daljnjim radom utvrdili da se radi o stranim državljanima koji su nezakonito prešli državnu granicu te nastavljaju daljnji rad sukladno odredbama Zakona o strancima, objavila je policija.

Policija u priopćenju navodi da je "uvijek spremna pomoći", ali dodaju kako brinu da se "zbog pogoršanih zimskih uvjeta mogu dogoditi vrlo teške posljedice kod pokušaja prelaska preko rijeke Save".

Pročitajte više