Policija traga za sudionicima pucnjave na Trešnjevci

ZAGREBAČKA policija još nije uhvatila sudionike jučerašnjeg oružanog obračuna ispred kafića "Stara Knežija" na zagrebačkoj Trešnjevci, kada su dva zasad nepoznata muškarca pucala na trećeg koji je odgovorio hitcima iz vatrenog oružja, a sve tri osobe pobjegle su s mjesta događaja, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare Policijske uprave zagrebačke.

Policija je blokirala sve izlaze iz grada do kasno u noć, a za tim osobama i dalje intenzivno tragamo kao i za vozilima za koje pretpostavljamo da su se koristila u tom oružanom obračunu, rekla je glasnogovornica PUZ-a Stanka Saraja. Riječ je najvjerojatnije o tamnoplavoj "opel vectri" ZG 696 ZZ i bijelom "golfu" MK1 ZG 9575 AF rekla je Saraja. Dodala je da policija nije u potpunosti sigurna da je riječ o baš tim vozilima jer se u policijskim informacijama spominju i neke druge marke vozila.

Vozila s tim registarskim oznakama još nisu pronađena, a nisu ni prijavljena kao ukradena, istaknula je. Po njenim riječima obavljeni su obavijesni razgovori s osobama iz kriminalog miljea, ali se za sada ne može govoriti o "klasičnom mafijaškom obračunu".

Osobe koje su jučer međusobno pucale terete se za kazneno djelo dovođenja u opasnost opće opasnom radnjom ili sredstvom, kazala je Saraja. Također je rekla da ne može potvrditi da li je netko ranjen u jučerašnjoj pucnjavi, te da iz bolnica još nisu dobili obavijest da je netko zatražio pomoć zbog prostrijelnih rana.

"Imamo malo podataka a većina naših saznanja temelje se na pozivu s mobilnog telefona jednog očevica koji je rekao da je i sam skoro stradao u pucnjavi, ne predstavivši se", navela je Saraja.

Inače kafić "Stara Knežija" ispred kojeg je jučer oko 12,30 sati došlo do pucnjave, bio je u medijima spominjan kao okupljalište pripadnika zagrebačkog podzemlja u vrijeme uhićenja i suđenja tzv. zagrebačkoj mafiji, a glasnogovornica PUZ-a nije željela komentirati spekulacije da je i ovaj oružani obračun povezan s osobama koje su bile uključene u to suđenje.

Pročitajte više