Policija u Ohiu provalila u krivu kuću. Majka: Moja beba je dobila opekline

Foto: policija Elyrie

Majka iz Ohia tvrdi da je policija upala u pogrešnu kuću i iskoristila šok bombu, koja je ozlijedila njenu 17-mjesečnu bebu. Dijete je navodno završilo u bolnici s opeklinama. Policija tvrdi da su imali nalog za pretres te kuće te da dijete nije bilo ozlijeđeno tijekom operacije.

Courtney Price podijelila je audio isječak sa svoje kamere s ulaznih vrata. Na snimci se čuje kako netko govori: "To je kriva kuća". Nije jasno tko to govori. "Sjećam se da sam vidjela bljesak i dim kako ulazi”, izjavila je.

Policija je na adresu došla zbog naloga za uhićenje tinejdžera koji je prije živio na imanju koje iznajmljuju teta i ujak Price. Oni nemaju nikakve veze s osumnjičenikom, već su mu samo bli stanodavci, izvijestio je NBC News.

Gradonačelnik Kevin A Brubaker nazvao je incident "ozbiljnim i uznemirujućim" i naredio istragu. Jučer navečer objavio je snimku policijske kamere na kojoj se vidi kako policajci lupaju po ulaznim vratima i viču stanarima da "dođu pred vrata" prije nego što su upotrijebili šok bombu i ušli u kuću, nakon čega su majci stavili lisice.

Price, samohrana majka, početkom godine preselila se k tetki i ujaku i bila je kod kuće sa svojim sinom Waylonom. Waylon je s majkom odveden u bolnicu i poslan kući nakon što su liječnici procijenili da nije ozlijeđen tijekom racije. No, Price je rekla da je sljedećeg jutra "imao problem s disanjem" te je odveden u bolnicu. Tvrdi da se liječio od upale pluća i kemijske reakcije oko očiju.

Opisi događaja i dalje se razlikuju

U GoFundMe apelu za financiranje Waylonova liječenja Price je napisala: "Nemar policijske uprave Elyrije uzrokovao je da moja beba ima opečene oči, opečena prsa, ruku, vrat. On ima plućnu hipertenziju - tešku bolest pluća - i rupu u srcu." Price je rekla da se u to područje preselila iz Kentuckyja jer njezin sin treba operaciju srca, koja je sada odgođena. "Došli smo ovamo za novi početak... ali jednostavno mi se ne sviđa sada biti ovdje", rekla je.

Policija je u priopćenju napisala da je Price rekla policajcima da je njezin sin već imao zdravstvene poteškoće te da su detektivi, bolničari i sama majka pregledali dijete i potvrdili da "nije pretrpjelo nikakve očite, vidljive ozljede". Policajci su ustvrdili da dijete nije ozlijeđeno tijekom racije i da korišteni uređaji "ne proizvode opekotine i ne ispuštaju niti sadrže kemijske agense".

"Svaka tvrdnja koja sugerira da je dijete bilo izloženo kemijskim agensima, ili da se radi o nemaru ili nedostatku medicinske podrške, nije istina", stoji u priopćenju. Istraga je i dalje u tijeku.

Pročitajte više