Policija uhitila Konavljanina zbog podmetanja požara

ČETRDESETOSMOGODIŠNJI Konavljanin, za kojeg je utvrđeno da je na konavoskom području namjerno izazvao požare polijevajući travu i donje dijelove borova benzinom, prepračen je u Istražni centar Županijskog suda u Dubrovniku gdje mu je određeno zadržavanje, izvijestila je danas policija.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je M.K. požare izazvao namjerno, a pretragom vozila kojim se koristio pronađen je kanistar s benzinom i 11 upaljača, stoji u priopćenju dubrovačko-neretvanske policijske uprave.

Konavljanina su jučer uhitili službenici Policijske postaje Gruda, a neslužbeno se doznaje da se radi o 48-godišnjem Miši Koprivici.

Za požar koji je izbio u četvrtak, oko 20,45 sati na granici sa Srbijom i Crnom Gorom, osumnjičen je, a potom i uhićen B.L. (27) iz Slavonskog Broda. Kriminalistička obrada je u tijeku.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska izvijestila je i o uhićenju dvije malodobne ženske osobe na Korčuli, 14-godišnje Talijanke G.F. i 15-godišnje Slovenke D.V.R. Osumnjičene su za izazivanje požara na predjelu Punta križa u blizini hotela Liburna.

Osnovano se sumnja da su djevojke, neoprezno rukujući upaljačem, izazvale požar u kojem je izgorjelo oko 2,5 hektara suhe trave. Obrada je u tijeku.

(Hina) kcik ln

Pročitajte više