Policija uhitila Matu Pivića zbog ubojstva Slunjanina

KARLOVAČKA je policija čini se riješila slučaj ubojstva Jure Močilca iz Gornjeg Popovca na području Slunja čije je beživotno tijelo pronađenu jučer nakon višednevne potrage. Glavni osumnjičeni je 37-godišnji M.P. iz Galovca u općini Konjšćina.

Kako javlja portal Sedam.hr, policija je danas u Istražni centar Županijskog suda u Karlovcu M.P.-a privela zbog sumnje da je ubio nesretnog Močilca iz koristoljublja.

Naime, u Policijsku postaju Slunj 1. veljače došao je Marko Močilac, brat ubijenog Jure, koji je prijavio nestanak 80 grla stoke iz bratove štale, te je rekao kako ne zna gdje mu je brat, jer se duže vrijeme nije javljao na telefon.

Policija je odmah pokrenula kriminalističku istragu, te je krenula u potragu za Močilcem, koji je u tom trenutku još uvijek vođen kao nestala osoba.

Krim obradom došlo se do M.P. iz mjesta Galovac u općini Konjšćina u Krapinsko-zagorskoj županiji, koji je kao prekupac navodno trebao kupiti stoku od pokojnog Močilca.

Jučerašnjim pretraživanjem imanja u selu Gornji Popovac Močilac je pronađen mrtav u štali ispod kuće, a njegovo tijelo bilo je sakriveno pod debelim slojem sijena. Iako nalaz obdukcije još nije gotov sumnja se da je nesretnik ubijen vatrenim oružjem.

Na konferenciji za novinare, Vlatko Cegur, načelnik Odjela kriminalističke policije PU karlovačke naveo je kako je najvjerojatnije riječ o ubojstvu iz koristoljublja, potvrdivši da je kao počinitelj osumnjičen Mato Pivić.

U tijeku je istraga o ovom događaju koji je potresao slunjsko područje, a sumnja se da bi veze s ubojstvom Jure Močilca mogle imati još neke osobe uključene u hrvatske preprodajne lance stoke.

Foto:

I.K.

Pročitajte više