Policija uhitila "revolveraša" iz maksimirskog kafića

ZAGREBAČKA policija uhitila je 26-godišnjaka koji je tijekom sinoćnje tučnjave u kafiću na području Maksimira iz pištolja ispalio hitac u zid te tako doveo u opasnost živote ostalih gostiju kafića.

Policija je danas izvijestila da se osumnjičeni sinoć oko 22,15 sati posvađao, a potom i potukao s više za sada nepoznatih mladića, da bi u jednom trenutku izvadio pištolj marke Glock (koji legalno posjeduje) i u zid ispalio jedan hitac.

Na taj je način, tvrde u zagrebačkoj policiji, doveo u opasnost živote više gostiju koji su se u tom trenutku nalazili u kafiću, među inima i svoga 21-godišnjeg brata.

Tijekom tučnjave osumnjičeni je 26-godišnjak lakše ozlijeđen (oguljotine i razderotine kože), a nakon što mu je u KBC Rebro ukazana liječnička pomoć, policija ga je privela u postaju.

Policija je izvijestila i da je noćas oko 3 sata uhitila pijanog 28-godišnjaka koji se, nakon što je napravio više prometnih prekršaja, odbio zaustaviti na zahtjev policije, a kada je zaustavljen nije htio izaći iz automobila, vrijeđajući policajce.

Policijska ophodnja ga je, dajući znak stop tablicom, pokušala zaustaviti na Aveniji V. Holjevca, no osumnjičeni je nastavio voziti, pa su policajci uz upaljena rotaciona svjetla krenuli za njim.

Nakon što je prošao kroz crveno te napravio niz drugih prometnih prekršaja, policajci su ga konačno sustigli, ali vozač nije htio izaći iz automobila, pa su ga dvojica policajaca silom izvukli.

Alkotestom mu je izmjereno 1,74 promila alkohola u krvi.

Pročitajte više