POLICIJA UN-a: U NEMIRIMA NA KOSOVU POGINULO 19, NE 28 OSOBA

Glasnogovornik policije UNa Neeraj Singh rekao je konferenciji za novinare u srijedu da policija raspolaže novim podacima o nasilju po kojima je u nemirima od prije dva tjedna na Kosovu ubijeno 19 ljudi. L

U nasilju je ubijeno 11 Albanaca i osam Srba, a ne 28 osoba kako su ranije objavili dužnosnici te policije, rekao je Singh.

Neposredno nakon nemira bilo je objavljeno da je više od 900 osoba bilo ranjeno, među kojima i 65 pripadnika međunarodnih snaga sigurnosti i 58 pripadnika Kosovske policijske službe.

Singh je izjavio da je u srijedu formirana posebno povjerenstvo koje će ocijeniti sve ono što se dogodilo te je moguće da se iznesu novi podaci.

Glasnogovornik KFOR-a Jim Moram izjavio je u Prištini da se sigurnosni uvjeti na Kosovu još nisu vratili na razinu od prije izbijanja sukoba.

"Premda je prošlo dva tjedna od sukoba i sve izgleda mirno, Kosovo je daleko od uvjeta koji su postojali prije 17. ožujka", rekao je.

Pripadnici međunarodnih snaga na Kosovu ( KFOR) zajedno s policijom UN-a tragaju za ekstremistima, rekao je Moran i dodao da su policiji predani mnogi osumnjičeni.

(Hina) xbb yrt

Pročitajte više