Policija upala u Fond za zaštitu okoliša

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

KAKO doznaje RTL, u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost policija izuzima dokumentaciju vezanu uz projekt sanacije jame Sovjak u Rijeci koji je radila GK Grupa, a čiji je predsjednik uprave Robert Gotić danas uhićen u Varaždinu, kojeg se s još dvije osobe tereti za primanje mita.

RTL navodi da je policija u Fondu navodno zatražila računalo Siniše Kukića koji je, kako navode, s prilično lukrativne pozicije direktora Fonda otišao naglo prije dva mjeseca, navodno na vlastiti zahtjev. Kukića je na v. d. poziciji zamijenila Alenka Košiša Čičin-Šain.

Kako Hina doznaje iz izvora bliskih istrazi, istražitelji su došli u prostorije Fonda zbog izuzimanja dokumentacije i drugih dokaza, no nitko iz te institucije nije osumnjičen.

Uhićenja u Varaždinu

U Varaždinu su prijepodne uhićeni predsjednik uprave GK grupe Robert Gotić, bivši direktor Grupe Coning Stjepan Ptiček te bivši direktor Varkoma Željko Bunić, koji je na čelu varaždinske komunalne tvrtke bio za mandata bivšeg gradonačelnika Ivana Čehoka.

Ured europskog javnog tužitelja u četvrtak je potvrdio da su tri osobe uhićene zbog sumnje na primanje i davanje mita vezano uz dodjelu radova prilikom dogradnje i rekonstrukcije pročišćavača otpadnih voda u Varaždinu.

Europski tužitelji dodaju kako sumnjaju na počinjenje kaznenih djela primanja i davanja mita vezano za dodjelu radova na izvođenju projekta dogradnje i rekonstrukcije uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Varaždinu. Projekt je sufinancirala Europska unija, a vrijednost radova prvobitno je procijenjena na 23.7 milijuna eura.

Ravnateljstvo policije ranije je izvijestilo da je u tijeku provođenje više dokaznih radnji na području više policijskih uprava. Osim varaždinske, spominju se zagrebačka, istarska i vukovarsko-srijemska.

Policija je od jutra pretraživala domove i druge prostorije osumnjičenih koje potom očekuje ispitivanje u Uredu europskog javnog tužitelja. Zatraže li tužitelji za uhićene određivanje istražnog zatvora, o tome će odlučivati sudac istrage.

Pročitajte više