Policija: Vjerujemo da smo u Temzi pronašli tijelo napadača iz Londona

Foto: Londonska policija

Tijekom potrage za Abdulom Ezedijem, osumnjičenikom za kemijski napad u Londonu, pronađeno je tijelo. Ekipe pomorske policije pretraživale su rijeku Temzu u Londonu tražeći Ezedija, koji je optužen da je bacio jaku lužinu na svoju bivšu partnericu, pri čemu je ozlijeđeno ukupno 12 osoba. 

Iz policije su naveli kako je posada broda jučer oko 16 sati po lokalnom vremenu prijavila da je uočila tijelo u vodi. Pripadnici pomorske policije su izvukli tijelo na kopno, piše Sky News. Policija je ranije priopćila kako vjeruje da je Ezedi završio u vodi samo nekoliko sati nakon napada koji se dogodio 31. siječnja. 

"Na temelju karakteristične odjeće koju je nosio u vrijeme napada i predmeta pronađenih na njegovom tijelu, čvrsto vjerujemo da smo pronašli tijelo Ezedija. U kontaktu smo s njegovom obitelji kako bismo prenijeli vijest", istaknuo je policijski narednik Jon Savell.

Naginjao se preko ograde mosta

"Kao što možete očekivati nakon dužeg vremena u jakoj struji Temze, formalna identifikacija nije moguća vizualno, niti pomoću otisaka prstiju. Radit ćemo s mrtvozornikom na drugim načinima dovršetka formalne identifikacije, kao što su DNK testiranje i dentalni otisak. To bi moglo potrajati", dodao je. 

Snimke s nadzornih kamera su prikazivale Ezedija kako se naginje preko ograde mosta Chelsea. U policiji su pretpostavljali da je Ezedi mrtav. Upozoravali su da tijelo možda nikada neće biti pronađeno zbog brzih zimskih struja. 

Za Ezedijem je pokrenuta nacionalna potraga nakon što je identificiran kao glavni osumnjičenik za kemijski napad. 35-godišnji Ezedi je živio u Newcastleu nakon što mu je odobren azil, unatoč tome što je prethodno osuđen za napastovanje. 

Pročitajte više