Policija: Vozač ravnatelja POA-e vozio neprilagođenom brzinom i izazvao nezgodu

DO PROMETNE nezgode u kojoj su jutros lakše ozlijeđene četiri osobe, među kojima i ravnatelj POA-e Joško Podbevšek, došlo je zbog neprilagođene brzine kojom je vozio njegov vozač, objavljeno je poslijepodne na web stranici zagrebačke policije.

Prema izviješću policije, 26-godišnji G. M. je vozio terenski automobil GMC, u vlasništvu MUP-a, lijevom prometnom trakom Roosveltovog trga u smjeru sjevera. Dolaskom do Trga maršala Tita zbog neprilagođene je brzine udario u kombi Volkswagen, šibenskih registracijskih oznaka, kojim je ispred terenca u istom smjeru upravljao 24-godišnji M. K. Od jačine udara kombi je udario u lijevu bočnu stranu tramvaja broj 17, koji se također kretao u smjeru sjevera.

U prometnoj nezgodi lakše su ozlijeđeni vozači automobila, te suvozač iz terenca Josip Podbevšek (31) i suvozač iz kombija D. V. (24), kažu u policiji koja je objavila samo inicijale ozlijeđenih.

U policijskom priopćenju ne navodi se je su li sudionici nezgode alkotestirani, no od glasnogovornice zagrebačke policije Gordane Vulame doznaje se da su im uzorci krvi uzeti u bolnici te da će se rezultati analize znati naknadno.

Podbevšek i njegov vozač su nakon prometne nesreće sami potražili liječničku pomoć u Klinici za traumatologiju iz koje se doznaje da su obojica lakše ozlijeđeni, kao i vozač i suputnik iz kombija s kojim su se sudarili. U tramvaju broj 17 nije bilo ozlijeđenih.

Podbevšek je natukao glavu, gležanj i ogrebao desnu šaku, a nakon pružene liječničke pomoći pušten je iz bolnice, kao i njegov vozač službenog terenskog automobila u vlasništvu MUP-a kojem je natučen grudni koš i koljeno.

Pročitajte više