Policija zaplijenila 5 kg heroina i 2500 kg cigareta u Mitrovici

MEĐUNARODNA policija na Kosovu zaplijenila je 5,2 kilograma heroina u Kosovskoj Mitrovici gdje je vrlo prisutan problem krijumčarenja narkotika a u općini Gnjilane zaplijenila je 2,5 tona cigareta te uhitila šest osoba, doznaje se u petak iz policijskih izvora u Prištini.

Droga je otkrivena u jednoj albanskoj kući u selu Šipolje nadomak Kosovskoj Mitrovici a pronađena je kod 14-godišnjeg dječaka koji je uhićen a zatim i oslobođen. No istraga se nastavlja, priopćila je policija koja navodi da je do otkrića došla slučajno tijekom premetačine kuće u kojoj živi osoba osumnjičena za krađu vozila.

Nelegalna trgovina narkotičnim supstancama je vrlo izražen problem u regiji Kosovske Mitrovice. Prije nekoliko mjeseci u domu dva brata, Albanaca u Kosovskoj Mitrovici, također je pronađeno 600 kilograma narkotika a na graničnom prijelazu između Kosova i Srbije u Leposaviću kod jednog Srbina pronađeno je 17 kilograma narkotika.

Međunarodna policija u Gnjilanu zaplijenila je 2,5 tona krijumčarenih cigareta marke ´Marlboro´, na granici između Kosova i Makedonije u pograničnom selo Shurdhane u općini Gnjilane. Riječ je o najvećoj količini cigareta zaplijenjenoj u istočnom sektoru od okončanja rata na Kosovu, navodi policija. Isti izvori ističu da se duhan trebao prokrijumčariti preko granice.

Glasnogovornik policije UNMIK-a na istočnom djelu Kosova, James McTeggart izjavio je kako je policija uhitila 6 osoba osumnjičenih da su krijumčarale cigarete.

Pročitajte više