SEZONA GODIŠNJIH Političari za Index otkrili gdje će ljetovati

Foto: FAH, ilustracija Index

TEHNIČKI premijer Tihomir Orešković danas putuje na Hvar gdje će s obitelji provesti godišnji odmor u državnoj vili Kovač. Orešković jučer nije krio ushićenje zbog odlaska na ljetovanje pa je novinarima kazao kako jedva čeka na Hvar, gdje će, kazao je, sam kuhati.

"Jedva čekam Hvar, bit ću tamo dva tjedna s obitelji i jedva čekam tamo kuhati. Ne znam da li znate, ali sad ćete znati, volim kuhati. Baš će to biti odmor i druženje s obitelji i prijateljima, ali i s društvom dolje. Nadam se lijepom vremenu. Planiram ići i u grad, kupiti voće i povrće i onda sam kuhati i uživati. Malo roštilja, malo gulaša, ribice, ma svašta, sve volim kuhati. Da bar imam janje, ali za to treba malo veće društvo i više vremena. To drugom prilikom", rekao je Orešković.

A upravo je ondje posljednjih godina na ljetovanje odlazio i bivši premijer Zoran Milanović sa svojom obitelji, a gdje će Milanović ove godine, u SDP-u nam nisu otkrili.

Daleko od očiju javnosti, u vojnom objektu Peneda na Brijunima od ponedjeljka ljetuje predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović zajedno s obitelji, a tamo će boraviti do 2. kolovoza

Iz Ureda predsjednice naglasili su kako će predsjednica troškove boravka u cijelosti osobno podmiriti.

Kupanje na javnim plažama

Potpredsjednik tehničke Vlade Božo Petrov godišnji će odmor, kazao je Indexu, provesti u rodnom Metkoviću, gdje se kaže, kupa zajedno s djecom na javnim plažama. Što se tiče novoizabranog predsjednika HDZ-a, Andreja Plenkovića on će "skočiti" do Dubrovnika.

"Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković imat će radno ljeto, uz poneki vikend s obitelji u Dubrovniku", odgovor je kojeg smo dobili iz HDZ-a.

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak zbog brojnih obveza, kažu nam u HNS-u, neće uzimati klasičan godišnji odmor, ali se kažu nam, nada da će sa svojom obitelji uspjeti provesti nekoliko dana na Jadranu.

"Gdje i kada će to točno biti, odlučit će sredinom idućeg tjedna, ovisno o ranije spomenutim obvezama i zadacima", kažu nam u HNS-u.

Tehnički ministar gospodarstva Tomislav Panenić za Index je također rekao da još uvijek znam ni kad će, kao ni gdje točno otići na godišnji.

"Zapravo još ni sam ne znam hoću li uopće ići gdje s obzirom na posao i izbore koji slijede. Možda odem s obitelji na dva tri dana negdje na Jadran", rekao nam je Panenić.

Neki čuvaju privatnost

Njegov kolega iz tehničke Vlade, HDZ-ov ministar regionalnog razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić, Indexu je rekao da cijelo ljeto ostaje u Zagrebu.

"Jedino gdje ću ići su tereni na kojima ću u sklopu kampanje raditi, dakle cijelo ljeto će mi biti radno", kazao nam je Tolušić.

Bivši SDP-ov ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić nam pak nije htio odgovoriti na pitanje o ljetovanju, poručivši nam da je to njegova privatna stvar, dok nam Milanka Opačić nije ni odgovorila na upit.

Za razliku od Ostojića, njegovi stranačke kolege bili su pričljiviji. Tako nam je SDP-ova Gordana Sobol rekla da ovo ljeto ostaje u Zagrebu, a nekoliko dana na moru provela je još u lipnju.

"Bila sam u šestom mjesecu pet dana na Korčuli, a inače ljetujem u Rijeci kod mame", rekla nam je Sobol.

Kuće na moru

Bivši ministar branitelja Fred Matić kazao nam je pak da će s obitelji otići par vikenda do Crikvenice dok u kolovozu planira otići u Vukovar.

U HSS-u su nam rekli da njihov predsjednik Krešo Beljak upravo završava godišnji.

"Obitelj Beljak upravo završava svoje ljetovanje na otoku Ugljanu, a gospodin Beljak je bio s njima nekoliko dana, u pauzama od obaveza", stoji u odgovoru HSS-a.

Inače, neki naši političari, kao što je već poznato imaju vikendice na moru ili su rodom s Jadrana pa ondje ljeti odlaze na odmor. Tako Vladimir Šeks ima vikendicu u Petrčanima kraj Zadra, Josipa Rimac ima vikendicu u Vodicama, koju je kako tvrdi u medijima kupio njezin otac 2003. godine. Darko Milinović ima kuću na Viru, Ivan Šuker u Crikvenici, a Božidar Kalmeta pak živi u Zadru gdje ujedno i provodi odmor.

Branko Grčić je iz Splita, a ljeti zna otići i punici u Makarsku. Dvojica bivših SDP-ovi ministara Arsen Bauk i Orsat Miljenić su s Brača pa ljeta znaju upravo ondje provoditi.

Pročitajte više