Poljaci u pancirkama pred bolnicom u kojoj leži maleni Alfie: "Imamo tajni plan"

Screenshot: Sky News
 
PRED bolnicom u kojoj se nalazi teško bolesni Alfie Evans pojavili su se privatni "istražitelji" iz Poljske te izjavili da imaju tajni plan za spašavanje života dječaka, piše britanski Express.
 
Tim privatnih "detektiva" iz Poljske u posebno označenom automobilu i s pancirkama stigao je pred bolnicu Alder Hey, u kojoj se nalazi 23-mjesečni Alfie Evans. Radi se o ekipi privatnog "istražitelja" Krzysztofa Rutkowskija, koji iza sebe ima dvije osude zbog otmice. 
 
Članovi tima izjavili su da imaju "treće, tajno rješenje" za malenog Alfieja, koji pati od rijetke genetske bolesti, slične onoj od koje je bolovao 11-mjesečni Charlie Gard.
>> Tko je Alfie Evans, smrtno bolesni dječak za čiji život se bori i papa Franjo? 
 
Britanski sud zabranio je Alfiejevim roditeljima da ga premjeste u bolnicu u Rimu blisku Vatikanu, gdje bi mogli potražiti nove metode liječenja. Dječakov otac Tom Evans izjavio je da mu je stanje poboljšano te ne vjeruje u dijagnozu liječnika, već smatra da bi njegov sin mogao živjeti još godinama.
 
>> Otac malenog Alfieja Evansa: "Moj sin bi mogao živjeti godinama"
 
Krzysztof Rutkowski (58) u srijedu je izjavio da planira "odvesti dječaka iz bolnice", a zatim je poslao tim istražitelja na teren dok se čeka njegov dolazak u Liverpool. Detektivi cijeli dan čekaju izvan bolnice u automobilu na kojem piše "Rutkowski patrola".
 
"Alfiejeva obitelj prihvatila je treću opciju"
 
Rutkowski je izjavio da ima plan za treću opciju rješenja Alfiejevog problema, koja je "u skladu s britanskim zakonima i obitelj ju je optimistično prihvatila". Međutim, britanski mediji navode da od Alfiejevih roditelja nije bilo indikacija da znaju za Rutkowskijev plan.
 
Privatni "detektivi" s kojima je razgovarao Sky News nisu željeli otkriti o kakvom se točno planu radi: "Prve dvije opcije su bolnica u Liverpoolu i Rimu, ali gospodin Rutkowski ima treću opciju", rekao je jedan istražitelj koji je sjedio u automobilu. Na pitanje zašto je plan tajna, rekao je: "Zato što je cilj plana spasiti život Alfieju."
 
 
"Moramo učiniti sve što možemo"
 
Rutkowski je u srijedu na Facebooku objavio: "Ovo je vrlo kompliciran i razvikan slučaj, ali svim srcem vjerujem da možemo izravno ili neizravno utjecati na vlasti i šefove u bolnici. Moramo učiniti sve što možemo u ovom slučaju."
 
Danas je izjavio: "Ovo je crno-bijela situacija. Život ili smrt. Da bismo ostvarili najvažniji cilj, možemo upotrijebiti treće, kompromisno rješenje. Sada intenzivno radimo na tome."

Pročitajte više