Poljoprivrednici će dobiti 30 milijuna kuna potpore

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

AGENCIJA za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju poslala je u četvrtak na adrese 43 poljoprivrednika ugovore o financiranju projekata iz Programa ruralnog razvoja, čija vrijednost prihvatljivih ulaganja doseže gotovo 46 milijuna kuna, a potpora 30.5 milijuna kuna, objavili su iz Ministarstva poljoprivrede. 

Riječ je osam projekata za tip operacije 4.1.1. Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava u sektoru tovnog govedarstva, jedan projekt za korištenje obnovljivih izvora energije za tip operacije 4.2.2. te pet iz tipa operacije 4.1.3. također za korištenje obnovljivih izvora energije.

Tri ugovora poslana su korisnicima za tip operacije 4.1.2. za zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš te jedan za tip operacije 4.2.1., za povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima.

Najveći broj ugovora odnosi se na korisnike koji su se javili na natječaje u okviru mjere 6 - Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja - njih 18 za potporu ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima te sedam za potporu razvoju malih poljoprivrednih gospodarstva.

Iz Ministarstva navode kako su predanim radom i suradnjom administracije i korisnika ugovori o financiranju projekata uspješno zaključeni unatoč otegotnim okolnostima pandemije covida-19.

Pročitajte više