Poljska prešla brojku od milijun oboljelih od korone

Foto: EPA

BROJ ljudi zaraženih koronavirusom zabilježen u Poljskoj prešao je u srijedu jedan milijun, a drugi val zaraze pokazao se ozbiljnijim od prvoga. 

Dnevni broj novih slučajeva opao je od porasta u listopadu i početkom studenoga, no Poljska je jedna od zemalja u Europskoj uniji s najnižom stopom testiranja i jedna od onih s najvećim omjerom pozitivnih testova. 

U srijedu je potvrđeno dodatnih 13.855 slučajeva zaraze i 609 smrtnih slučajeva, pokazali su podaci ministarstva zdravstva.

Time se ukupan broj zaraženih popeo na 1.013.747 te 18.208 smrti.

Oko 20.855 bolničkih kreveta zauzeli su pacijenti zaraženi covidom-19, od ukupno 39.051 dostupnih kreveta. Pacijenti koriste 2023 respiratora od ukupno 3106 dostupnih, pokazuju podaci, a prenosi Reuters.

Premijer Mateusz Morawiecki trebao bi ovaj tjedan predstaviti detalje programa cijepljenja zemlje.

Ministar zdravstva Adam Niedzielski rekao je poljskom privatnom radiju TOK FM da bi cjepiva protiv covida-19 trebala stići u Poljsku do siječnja ili veljače. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više