Polovica splitskog HSS-a podnijelo ostavke

PREDSJEDNIK splitskog HSS-a i gradski vijećnik Željko Sikirica, njegov zamjenik Damir Babić te više od polovice članova gradskog Odbora HSS-a podnijelo je danas neopozive ostavke na sve dužnosti i članstvo u HSS-u, priopćeno je danas iz splitskog HSS-a.

Kako piše u priopćenju, razlog ostavke čelništva splitskog HSS-a i polovice članova Odbora "nasilan je i nedemokratski pritisak predsjednika stranke Zlatka Tomčića koji je sa svojim suradnicima blokirao provedbu izborne skupštine splitskog HSS-a sa stotinu izaslanika 24 sata prije početka skupštine, kako bi nametnuli novog kandidata za predsjednika stranke u Splitu - Silvija Čurlina".

Sikirica i Babić rekli su za Hinu da su istupili iz stranke jer više nisu mogli podnositi, kako kažu, samovolju Zlatka Tomčića i njegova, kako su rekli, "poltrona Luke Roića koji uporno nastoje na čelo splitskog HSS-a staviti u Splitu nepoznatog Silvija Čurlina".

"Splitski HSS postao je žrtveno janje Tomčićeve nasilničke politike koja se svela na kult obožavanja velikog vođe", kažu Babić i Sikirica.

Prema njihovim riječima, svi HSS-ovci koji su danas istupili iz stranke, a imaju vijećničke mandate u Gradskom vijeću i Županijskoj skupštini, od sada će biti nezavisni kandidati. Vijećničke mandate vratit će stranci tek kada stranačka središnjica podmiri 2 milijuna kuna troškova predizborne kampanje, što je ostalo kao dug splitskog HSS-a, kazao je Babić.

Dodao je da Tomčić uoči unutarstranačkih izbora pokušava odstraniti kadrove za koje smatra da bi mu mogli nanijeti političku štetu jer ga prozivaju zbog katastrofalnog učinka HSS-a na lokalnim izborima.

Pročitajte više