Poludjeli Nijemac tri sata držao taoce u trgovini



TALAČKA drama u podružnici lanca odjeće H&M u njemačkom gradu Leipzigu završila je bez žrtava, nakon nekoliko sati napetog iščekivanja.

Naoružani napadač Oliver Q. za taoce je uzeo najmanje 20 ljudi u trgovini, a policija je uskoro opkolila mjesto događaja. Na svu sreću, cijela je drama okončana mirno – napadač se predao, a nitko nije stradao.

Samovoljno puštao taoce

Drama je počela oko 12.30, kad je muškarac naoružan pištoljem upao u trgovinu i zaprijetio kupcima i prodavačima. Uskoro se zabarikadirao na odjelu ženske odjeće i sa sobom uzeo dvadesetak talaca. Policija je dva sata bezuspješno pokušavala uspostaviti kontakt s njim, ali to joj nije uspijevalo.

Muškarac je samovoljno pustio najmanje pet ljudi.

Ne zna se motiv

Policija nije uspjela otkriti motiv otmice, jer napadač očigledno nije imao nikakve zahtjeve. Jedna od puštenih prodavačica rekla je kako je muškarac očigledno psihički bolestan, ali to nije potvrđeno. Bild je saznao da je Oliver Q. policiji poznat upravo zbog posjedovanja oružja.

Do 15.30 muškarac je pustio polovicu talaca, a oko 15.35 se predao policiji. Policija ga je privremeno smjestila u kola, a prije nego što su ga uspjeli odvesti s mjesta zločina pao je u nesvijest.

Nije poznato je li kupcima prijetio pravim ili pištoljem za odvraćanje napadača.

Pročitajte više