Pomoćnik ministra pravosuđa daje ostavku: 2004. je osuđen zbog nanošenja teške tjelesne ozljede

Foto: FAH

NAKON samo tjedan dana otkako je na funkciji, pomoćnik ministra pravosuđa za zatvorski sustav, Slavko Kovačević podnijet će ostavku.

Ministar pravosuđa Ante Šprlje ostavku će prihvatiti čim se vrati iz Bruxellesa, potvrđeno je Indexu iz pouzdanog izvora. Prema neslužbenim informacijama, razlog takve naprasne odluke o ostavci došao je nakon što se saznalo da je Kovačević 2004. bio osuđen zbog kaznenog djela nanošenja teške tjelesne ozljede.

Kako neslužbeno doznajemo, MOST-ov ministar pravosuđa Ante Šprlje nije znao za kaznenu presudu svog pomoćnika jer se, kako doznajemo, Kovačeviću kaznena presuda obrisala iz dosjea.

"MOST nije znao da kaznenu presudu jer je u dosjeu Slavka Kovačevića nije bilo, budući da je prošao proces rehabilitacije, odnosno da je od izvršenja kazne prošlo 10 godina", tako nam je objasnio dobro upućeni izvor.

Podsjetimo, Kovačević je imenovan za pomoćnika ministra pravosuđa na sjednici Vlade održanoj 4. ožujka i trebao je biti načelnik Uprave za zatvorski sustav. On je naime, pravosudni policajac i voditelj službe osiguranja kaznionice u Puli.

Odvjetnik s kojim smo razgovarali potvrdio nam je da se nakon završetka rehabilitacije te nakon što prođe 10 godina od izvršenja kazne ona briše iz dosjea.



 

Pročitajte više