Pomoćnik redatelja filma Rust jednom otpušten sa seta zbog incidenta s oružjem

Foto: EPA

DAVE HALLS, pomoćnik redatelja i čovjek koji je na snimanju filma Rust predao pištolj rekvizit Alecu Baldwinu, prethodno je otpušten iz jedne filmske produkcije nakon što je u incidentu s oružjem ozlijeđen član ekipe.

Halls je 2019. godine kao pomoćnik redatelja radio na filmu Freedom's Path, kad je pištolj neočekivano okinuo tijekom snimanja i od siline pucnja odbacio člana tonske ekipe te ga ozlijedio. Snimanje je prekinuto, objavila je produkcijska kuća Rocket Soul Studios za CNN.

Člana tonske ekipe pregledao je davatelj hitne pomoći na setu i savjetovao mu da potraži liječničku pomoć. Član filmske ekipe vratio se u produkciju nekoliko dana kasnije, rekao je Rocket Soul.

Udaljen sa seta i otpušten iz produkcije

Halls je nakon incidenta udaljen sa seta i otpušten iz produkcije, javljaju iz kompanije. 

"Halls je uklonjen sa seta odmah nakon što je pištolj rekvizit okinuo. Produkcija nije nastavila sa snimanjem sve dok Dave nije otišao s mjesta. Tada je podnesena prijava o incidentu", navodi se.

"Po završetku posla taj dan Dave Halls je službeno dobio otkaz s detaljnim objašnjenjem zašto", navode iz kompanije.

"Jako se kajao zbog tog incidenta i bilo mu je jasno zbog čega je maknut. Produkcija filma završena je bez njega, a zaposleni su bili novi oružar i pomoćnik redatelja", navodi se. 

CNN je došao do člana tonske ekipe koji je sudjelovao u incidentu, ali on nije htio dati komentar. Hallsa nisu uspjeli dobiti za komentar. 

 

Pročitajte više