UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE Na Perući nepoznata osoba na brutalan način pobila ptice

Foto: Facebook/Miroslav-Photography

NA PERUĆKOM jezeru uništena su gnijezda i ubijene ptice pčelarice: 35 rupa u zemlji napunjeno je kamenjem kako bi se ptice u njima ugušile i uginule. 

Pomor ptica pčelarica potvrdila je i splitska policija koja je zaprimila prijavu "protiv nepoznatog počinitelja". Iz policije dodaju kako je izlaskom na teren pronađeno sedam uginulih ptica.

Prenosimo status na Facebooku Miroslava Marića koji je ptice pratio i fotografirao.

 
"Ovaj tjedan je uništeno gnjezdilište možda 2. po veličini HR kolonije pčelarica koja se nalazi uz Perućko jezero. Neodgovoran pojedinac ili pojedinci su kamenjem namjerno zatrpali rupe (utisnuli veći kamen u otvor svake rupe) u kojima se gnijezde ptice. Brojne ptice u rupama su se mučile i naposljetku uginule", piše na Miroslavovu statusu na Facebooku. 
 
Uništavanje prijavio policiji 
 
"Na istom mjestu sam bio prije 5 dana i bile su sve žive i vesele u fazi gniježđenja. Pratim tu koloniju već 3 godine i od cca 4-5 parova naraslo je puno, sve dok ju nisu ovaj tjedan uništili. Tužan sam, jedna iznemogla ptica, jedina živa iz gnijezda mi je uginula danas ujutro u ruci, osjetio sam njenu toplinu i kad srce prestane kucati", dodaje. 
 
 
"Danas ujutro sam to sve pronašao i odmah sve prijavio policiji i DZZP-u. Uviđaj je obavljen. Postoji osnovana sumnja da je nedjelo učinio lokalni pčelar-lovac. Pa onako, samo edukacije radi, osim što su zaštićena vrsta i uz to što su im svega 10% ulova pčele, pčelarice puno više vole krupnije kukce, npr. stršljene koji su veliki neprijatelji pčela", piše Miroslav na društvenoj mreži. 
 
  

Pročitajte više