Pomozite samohranoj majci troje djece izgraditi topli dom

Foto: Organizatori akcije

POKRENUTA je humanitarna akcija za pomoć samohranoj majci troje djece iz Novog Zagreba. Kroz nju bi četveročlana obitelj trebala dobiti krov nad glavom. 

Bruno Lerotić, jedan od pokretača akcije, ispričao nam je detalje.

"Sredstva se prikupljaju za izgradnju doma jedne obitelji. Moji prijatelji, humanitarci i udruga Chef kuha doma, kroz koju se akcija odvija, brinu za tu obitelj već godinu i pol dana. Odlučili smo da je sada najbolji potez da im sagradimo dom. Za to je potrebno kupiti zemljište. Materijal i radnike ćemo dobiti besplatno od građevinskih firmi koje će to donirati, a na nama je da skupimo novce za zemljište.

Donacije smo počeli skupljati prije tri dana. Potrebno je oko 300.000 kuna. Od toga je 230.000 kuna sama parcela, a ostatak priključci, dok će ono što ostane ići na opremanje kuće", objašnjava Lerotić. 

Potrebno je skupiti novac za otkup parcele

Dodaje kako su mu se već javile dvije građevinske tvrtke spremne pomoći. Donirat će sve što je potrebno za temelje, ciglu, crjepove i izolaciju.

Na društvenim mrežama priča o situaciji ove obitelji već se danima dijeli. U njoj piše kako je majka bila žrtva lošeg okruženja odmalena i da je trudna završila na cesti. 

"Borba za preživljavanje započela je tako da je provalila u baraku da se smjesti negdje s djecom. Nakon što su joj iz Grada odbili molbu da se otkupi ta baraka, na nama je da damo sve od sebe da spasimo živote tih četvero ljudi. Ima nas, stalo nam je. Idemo skupiti sredstva za kupnju zemljišta i da gradnja kuće krene.

Donacije uplaćujete na račun udruge Chef kuha doma.

HR8225030071110005333 Swift VBCRHR22".

Najmlađa kći razboljela se zbog uvjeta u kojima sad žive

Lerotić nam je ispričao još ponešto o situaciji u kojoj se obitelj nalazi. 

"Najmlađa kći je od vlage i hladnoće počela dobivati napadaje, nazvao sam doktore, poslao je na preglede, dobila je nešto na plućima i mora primati terapiju, ali nije to neka najkritičnija bolest", dodaje Lerotić.

Poručuje kako ne želi iznositi detalje o obitelji.

"Ja ne dajem obitelj u javnost, nitko ne treba nabijati kamere u lice jer ljudi ionako pate. Pomognemo oko 300-tinjak obitelji godišnje, nikad niti jednu nisam dao javno jer mislim da možemo pomoći i bez toga", dodao je.

Pročitajte više