Ponovno kilometarske kolone prema moru

STIGLO je ljeto, a s njim i neizbježne vikend-kolone prema jadranskoj obali. Turiste su, uz kolone, dočekali i već tradicionalni ljetni radovi na cestama.

Tijekom jutra su se u smjeru mora, ispred naplatnih kućica u Lučkom te ispred tunela Mala Kapela, stvorile višekilometarske kolone. Kolona ispred Male Kapele u jednom je trenutku bila dugačka čak 11 kilometara.

Zbog pojačanog prometa prema moru, uvedena je posebna regulacija prometa, pa se trenutno kroz tunele Sveti Rok i Mala Kapela prometuje jednosmjerno. U smjeru Zagreba se vozi obilazno starom cestom između čvorova Maslenica i Sveti Rok te Brinje i Ogulin.

Bura dodatno otežava promet

Dionica Jadranske magistrale D8, između Novog Vinodolskog i Senja, zbog bure je zatvorena za vozila I. skupine (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle).

Na autocesti A1, magla smanjuje vidljivost od čvora Gospić do tunela Sveti Rok, dok olujni vjetar usporava promet od vijadukta Božići do tunela Čelinka.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, jak vjetar usporava promet na vijaduktima Bukovo i Veliki Svib. Vozače se upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Vikend-zatvaranje autoceste zbog prilagođavanja prometne signalizacije

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, danas će u vremenu od 14 do 19 sati za sav promet biti zatvorena dionica između čvorova Oštrovica i Vrbovsko, zbog prilagođavanja prometne signalizacije s brze ceste na autocestu. Vozit će se obilazno starom cestom kroz Gorski kotar (D3).

Gužve i na graničnim prijelazima

Na graničnim prijelazima sa Slovenijom pojačan je ulaz osobnih vozila. Na graničnom prijelazu Brčko-Gunja dozvoljen je promet vozilima mase do 9 tona (na mostu preko rijeke Save), a kontrolirani jednosmjerni promet sredinom mosta vozilima do 40 tona, s tim da razmak između vozila bude minimalno 35 metara. Najveća dopuštena brzina kretanja vozila, mostom Brčko-Gunja ograničena je na 40 km/h. Zatvoren je međudržavni prijelaz Miljana (Krapinsko-zagorska županija), zbog radova.

I.M.
Foto: HAK Webcam

Pročitajte više