Ponovno nesreća na moru: Propeler glisera ubio Nijemca

DANAS poslijepodne je, u blizini otoka Raba, ispred naselja Banjol, došlo do još jedne tragične nesreće - prilikom pada s glisera, poginuo je njemački državljanin.

Kako je izvijestila PU primorsko-goranska, Nijemac je pokušao vezati gliser za bovu i u jednom je trenutku izgubio ravnotežu, pao u more, a onda je gliser prešao preko njega i propelerom mu zahvatio glavu. Nije mu bilo spasa.

Desetak nesreća u mjesec dana

Današnja nesreća samo je još jedna u nizu - u proteklih mjesec dana ih se dogodilo desetak. Prije svega pet dana, 17. kolovoza, četverogodišnja djevojčica je, u blizini Privlake, pala s broda dok su se ona i njen otac, 31-godišnji Mihovil Domjan, inače sin glavnog državnog konzervatora Miljenka Domjana, vraćali s Raba. Domjan je odmah skočio za kćeri. Dva sata kasnije, srećom, oboje su pronađeni živi i zdravi.

14. kolovoza je u blizini otoka Sv. Ivan, u moru ispred Rovinja, pronađeno mrtvo tijelo 31-godišnjeg slovenskog ronioca H. Z. Ozlijede na tijelu su ukazivale na to da je na njega naletjelo neko plovilo.

7. kolovoza su se dogodile čak dvije nesreće. Prva se dogodila između Dugog otoka i Kornata. 12-godišnja Francuskinja, koja je plovila sa svojom obitelji, sjedila je na vrhu pramca brodice. U jednom trenutku je pala, a brod je prešao preko nje. Djevojčica je s teškim ozljedama glave prevezena u zadarsku bolnicu, gdje joj je dijagnosticirana fraktura lubanje i hitno je operirana. Srećom, preživjela je.

Kobno glisiranje

Istog su dana dvojica Nijemaca, vozeći se gliserom kod otoka Paga, udarili u kamenu obalu, pri čemu je teško ozlijeđen 32-godišnji vozač glisera. 32-godišnjak i 35-godišnjak vozili su iznajmljeni gliser iz smjera Zadra prema Senju, a do nesreće je došlo kod rta Deda.

Dan ranije, u Vodicama se dogodila strašna tragedija - na dvojicu austrijskih turista, 16-godišnjeg Tobiasa Winklera i njegovog 13-godišnjeg brata Nickolasa, ispred Plave plaže, na oko 180 metara od obale, naletio je gliser, kojim je, u zabranjenom području, glisirao 29-godišnji Adnan Šarić iz Zagreba. Tobias je poginuo, a Nickolasu su, nekoliko dana nakon nesreće, liječnici bili prisiljeni amputirati nogu.

3. kolovoza, oko 12.30 sati, u blizini Makarske, uz rt Osejeva, na 40-godišnjeg A. G. iz BiH, gliserom je naletio 42-godišnji poduzetnik Krešimir Filipović. Turist je u naletu zadobio teške ozljede nogu i leđa.

I.M.
Foto: Arhiva

Pročitajte više