Ponovno se zamutila voda u Splitu

Foto: Čitatelj Indexa

U SPLITU se ponovno zamutila voda. Povećane vrijednosti NTU-a zamijećene su jučer na izvoru rijeke Jadro te je u tom smislu i izdana obavijest potrošačima. Bilo je samo pitanje sata kada će se zamutiti i voda na slavinama.

Splitski Vodovod i kanalizacija obavijestio je o parametrima mutnoće od jučer. Sve su vrijednosti iznad dozvoljenih, osim lokacije na Brdima. Na autobusnom kolodvoru izmjereno je čak 14,2 NTU, u Spinutu 6,95, na Mertojaku 7,77. Čeka se ostatak uzoraka. 

Još par dana bez čiste vode

Nalazi su upućeni u Nastavni zavod za javno zdravstvo radi preporuke oko konzumiranja vode. Izgleda da Splićane čeka nekoliko dana bez čiste vode. Nastavni zavod dosad je izdavao preporuke da se voda prokuha.

Mućenje vode postalo je ozbiljan problem od prošle godine. Voda se zamutila u nekoliko navrata, to je pozicijom platio i bivši direktor ViK-a Drago Davidović. Nešto kasnije isplaćena mu je otpremnina od 160 tisuća kuna jer je nezadovoljan ponuđenim radnim mjestom odlučio aktivirati odredbe menadžerskog ugovora i napustiti tvrtku koju je vodio tek godinu dana. Voda se, međutim, i dalje muti.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.