Ponovo eksplozije na Kosovu

EKSPLOZIJA granate iz ručnog bacača odjeknula je u ponedjeljak navečer u Lipljanima, 15 kilometara južno od Prištine, a žrtava nije bilo, objavio je glasnogovornik kosovske policije.

Glasnogovornik policije nije želio dati nikakve druge informacije o izgredu.

U ponedjeljak navečer u prištinskoj četvrti Dardania pronađen je sanduk s protutenkovskim minama jugoslavenske proizvodnje. Specijalne postrojbe KFOR-a stigle su na mjesto događaja i počele pregled i eventualno demontiranje. Stanovnici iz obližnjih zgrada su evakuirani.

Dvije snažne eksplozije potresle su Prištinu u noći između nedjelje i ponedjeljka, ali nitko nije ozlijeđen. Eksplozije su izazvane ručnim granatama koje su bačene na zgradu okružnog suda u Prištini i na jednu policijsku postaju. Glasnogovornik UNMIK-a Barry Fletcher izjavio je ranije da napadači nisu otkriveni. On je međutim dodao kako se pretpostavlja da su napad na zgradu okružnog suda izvršile osobe nezadovoljne nedavnom presudom četvorici bivših pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova, koji su kažnjeni s ukupno 45 godine zatvora zbog ratnih zloćina.

Pročitajte više