Poplave u Lici, zbog juga prekinute veze s otocima

ZBOG jakog juga, obilne kiše i naglog topljenja snijega na Velebitu, potoci Tisovac i Popovača poplavili su nekoliko naselja na području Pazarišta (Veliku i Malu Planu, Podastranu i Balene).

U skladu s planom obrane od poplava, Županijski centar 112 izvijestio je da je ličko-senjski župan Milan Jurković poslijepodne proglasio izvanredno stanje na području grada Gospića.

Gradonačelnik Gospića Milan Kolić sazvao je Stožer Civilne zaštite i poslije 16 sati uputio se na poplavljeno područje s predstavnicima Hrvatskih voda kako bi pomogli stanovništvu na tom području.

Poslijepodne je jugo prouzročio i kvarove na dalekovodima pa su neki dijelovi Gospića povremeno bili bez električne struje.

Zbog jakog juga, koje na šibenskom području na udare puše više od 60 kilometara na sat, prekinute su brodske veze sa šibenskim otocima, izvijestio je Županijski centar 112.

Budući da ne može pristati u lukama na otocima, brod prema Kapriju i Žirju iz Šibenika nije niti isplovio, a brod Zlarin - Prvić - Vodice zasad vozi samo do Zlarina.

Pročitajte više