Poplavljen dio Zagreba. Voda tekla satima, zatvorena jedna od prometnijih ulica

Foto: Index

JUTROS nešto prije 6 sati stanovnike zagrebačke četvrti Trešnjevka Sjever probudila je poplava nastala zbog puknuća vodovodne cijevi u Selskoj ulici, stotinjak metara južnije od križanja s Ozaljskom.

 

> Ako ste na sigurnom i imate vlastite snimke ili fotografije poplave, možete ih poslati na desk@index.hr ili u inbox našeg Fejsa.

Stanovnici: Kao da je pala bomba

Brojni podrumi i sutereni su poplavljeni, a na terenu su vatrogasci i druge službe koje pomažu građanima ispumpavati vodu iz poplavljenih prostorija.

Na mjestu gdje je pukla cijev u Selskoj ulici, ispred kućnog broja 173, nastala je velika i duboka rupa, a okupljeni građani komentiraju prizor govoreći kako sve izgleda kao da je pala bomba. 

Nakon zaustavljanja vode započela je sanacija terena.

 

Zatvorena jedna od najprometnijih ulica

Najteže stanje je u Selskoj i okolnim ulicama - Grobničkoj, Hreljinskoj, Crikveničkoj i Veprinačkoj ulici, gdje se voda slijevala u bujicama.

Poplavljene su i prostorije Nogometnog kluba Trešnjevka, a voda je doprla i do sportske dvorane Trešnjevka, poznatije kao Kutija šibica.

 

Promet Selskom ulicom je obustavljen, a voda je izdigla asfalt i potrebni su značajniji zahvati kako bi se stanje saniralo.

Čitatelji kažu da je voda počela teći ranije u noći

Okupljeni građani pitali su se zašto voda i dalje izvire i zašto nije zatvoren dovod.

 

Kako su nam javili čitatelji, poplava je krenula usred noći, a neki navode i da je to bilo već oko 2 sata. No tek u 8 sati ujutro su zatvorili dovod. 

Oko 6 ujutro voda je sve poplavila.

Uskoro opširnije

Pročitajte više