Popularni karizmatik Zlatko Sudac prognan i izoliran

VELEČASNOM Zlatku Sudcu, zabranjeno je održavanje svih seminara duhovnih obnova po cijeloj Hrvatskoj, piše Večernji list. Također, Dom za duhovne susrete Betanija u Ćunskom na Lošinju, gdje je Sudac često održavao seminare, u postupku je likvidacije, odnosno zatvaranja i brisanja iz registra. Sudac tamo već mjesecima ne održava seminare. Popularni karizmatik malo-pomalo  je stjeran u kut.

Biskupi su se, naime, na zajedničkom zasjedanju još prije godinu i pol složili da svatko u svojoj biskupiji zabrani održavanje Sudčevih seminara duhovne obnove, a navodno je tu ideju najviše podupirao upravo zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, piše list.

Čekaju da se Sudac dogovori s biskupom

Betaniju je 7. srpnja 2000. osnovao Biskupski ordinarijat Krk, a tvrtka je registrirana za organiziranje i održavanje duhovnih vježbi. Mons. Antun Toljanić kazao je kako se Betaniju ukida zato što više nema potrebe da ona funkcionira kao tvrtka.

Toljanić tvrdi kako se Sudca čeka u Betaniji da održi seminar, odnosno da se dogovori s biskupom, dodajući kako je Sudac Betanijin duhovnik. Međutim, Sudcu je u međuvremenu uskraćeno i stanovanje u potkrovnom stančiću u Betaniji.

Jedan svećenik Krčke biskupije koji je želio ostati anoniman kazao je kako bi se ovaj slučaj nazvao mobbingom da je riječ o zaposleniku neke tvrtke. "Bio je dobar dok je radio za njih i dok im je namicao novac. Jasno je da im sad Betanija ne treba", kaže svećenik. Sudac navodno mjesecima nije primio ni svoju plaću. Sam Sudac na ove navode nije imao komentara.  

Pročitajte više