Poreč: Saborski odbor za turizam podupro projekt "Brijuni rivijera"

SABORSKI Odbor za turizam na današnjoj je izvanrednoj sjednici održanoj u Poreču podupro projekt "Brijuni rivijera" te donio odluku kojom od društva "Brijuni rivijera" zahtijeva povremeno izvještavanje o stanju toga Projekta.

Član Poglavarstva Istarske županije zadužen za turizam Veljko Ostojić predstavio je članovima Odbora Projekt, ustvrdivši kako će taj projekt obilježiti budućnost razvitka Istre, ali i cijele Hrvatske. Prema njegovim riječima "Brijuni rivijera" trebala bi u budućnosti biti najprestižnija turistička destinacija Mediterana, a sama tvrtka postala bi, dodao je, "lider" procesa promjena i sinonim za visoku kvalitetu turizma Istre.

"Projekt je od iznimne važnosti za razvoj turizma u Istri, bez obzira na posljednja politička, odnosno politikantska prepucavanja u medijima", kazao je Ostojić. Dodao je, kako su medijski istupi pojedinih političara, koji očito ne podržavaju taj projekt, netočni o pitanju, kako je rekao, "rasprodaje istarskog zemljišta".

Saborski zastupnik i predsjednik Odbora za turizam Valter Drandić, podržao je taj projekt istaknuvši kako je od iznimnog značenja činjenica što je ugovor o osnivanju društva "Brijuni rivijera" potpisan s hrvatskom Vladom.

SDP-ova saborska zastupnica Lucija Debeljuh u raspravi je istaknula kako je projekt na žalost poprimio politikantske dimenzije, te da je Odbor za turizam o tom projektu trebao prije raspravljati. Time bi se, dodala je, izbjegle određene medijske spekulacije.

Članovi saborskog Odbora za turizam, tijekom dana raspravljat će o aktualnom stanju u turizmu u Istarksoj županiji, a predsjedniku hrvatske Vlade Ivici Račanu, koji danas boravi u Poreču, bit će predstavljen master plan razvoja Istre.

Pročitajte više