Pored kontejnera na Borongaju stoji hrpa smeća: "Tu je još od Božića"

Foto: Čitateljica

NA zagrebačkom Borongaju, u Ulici Ksavera Šandora Gjalskog, nabacana je hrpa smeća. Smeće je pobacano pored kontejnera, a velik dio je izvan vreća za smeće. Bačeno je u različite vrećice, od žutih vrećica za plastiku, do bijelih i crnih koje nisu predviđene u zagrebačkom sustavu gospodarenja otpadom. 

"Iza možete vidjeti dječje igralište! Ovakvo stanje je još od Božića", napisala nam je čitateljica koja nam je poslala fotografije. 

Borongaj nije jedini kvart koji se kupa u smeću, a ovakvi prizori u Zagrebu nisu rijetkost. Čitatelji su nam se nedavno javili s fotografijama hrpa smeća oko kontejnera u Sopotu, a društvenim mrežama često kruže fotografije nezadovoljnih stanara, oko čijih je zgrada i kontejnera nabacano smeće.

Zagrebački je gradonačelnik prije nekoliko mjeseci najavio da će se u Zagrebu nakon uvođenja plavih vrećica smanjiti odvoz mješovitog otpada jer je, kako je rekao, njihovim uvođenjem smanjena proizvodnja te vrste otpada.Također je najavljeno češće skupljanje plastike.

Poslali smo upit Čistoći u vezi smeća na Borongaju, ali i općenito problema s odvozom, a odgovor ćemo objaviti ako ga dobijemo. 

Pročitajte više