Pored Yassina u napadu ranjena i dva njegova sina, te još 11 osoba ranjeno

U NAPADU izraelskih borbenih helikoptera izvedenom u ponedjeljak prije svitanja, ubijen je osnivač i duhovni vođa islmističkog pokreta otpora Hamas šeik Ahmed Yassin, a u napadu su ranjena i njegova dva sina, te još 11 osoba, potvrdili su očevici napada i izvori iz samog Hamasa.

Yassin je bio u invalidskim kolicima i izlazio je iz Al Mujama džamije smještene blizu njegove kuće u Sabri blizu grada gaze, kazali su očevici.

Čim su ga njegovi tjelesni čuvari smjestili u automobil, izraelski Appache helikopter ispalio je tri projektila na vozilo, ubivši njima Yassina, njegova dva tjeločuvara i prolaznika, kazao je jedan očevidac.

Yassinovo tijelo otpremljeno je u bolnicu Shifa u gradu Gazi, dok su tijela ostale trojice, među kojima i šeikova dva tjeločuvara, otpremljena u mrtvačnicu.

Na tisuće ljudi izašlo je na ulice nakon što se proširila vijest o Yassinovu ubojstvu. Pozivali su na osvetu dok su se kretali prema bolnici gdje je odvezeno Yassinovo tijelo, dok je na stotine militanata pucalo diljem pojasa Gaze iz vatrenog oružja u zrak.

Pročitajte više