Poremećenom mudžahedinu ovo je treće ubojstvo. U kući mu našli hrpu eksploziva

PRILIKOM pretresa kuće u selu Brđani kod Konjica koju je koristio ubojica Edin Gačić, pripadnici bosanskohercegovačke policije pronašli su veliku količinu eksploziva, javlja Dnevni avaz.

S obzirom na to da je ubojica još na slobodi, i dalje traju operativne akcije službenika PU Konjic, uz podršku Jedinice za podršku MUP-a HNK.  

Sve su snimile nadzorne kamere 

Podsjetimo, nadzorne kamere su, kako doznajemo, snimile stravično ubojstvo u Podorašcu kod Konjica. Ubojica Edin Gačić je nesretnog Sauda Sultanića usmrtio vatrenim oružjem, a potom ga izbo najvjerojatnije nožem ili odvijačem.

U trenutku ubojstva, doznajemo, Sultanić je bio sam u objektu, a iako je odmah prevezen do konjičke bolnice, dežurni liječnik je samo mogao konstatirati smrt.  

Na mjestu zločina su jake policijske snage. Uviđaj na licu mjesta obavljaju pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona i Odjela kriminalističke policije Policijske uprave Konjic.

Izuzimaju se tragovi s lica mjesta koji će biti poslani na vještačenje te se poduzimaju sve druge neophodne istražne radnje. 

Ubojica je u bijegu, na terenu i specijalna policija

Na terenu su pripadnici Jedinice za podršku bosanskohercegovačkog MUP-a i trenutno se radi operativni plan potrage za opasnim i naoružanim ubojicom.

Podsjetimo, Gačić je jutros oko 7:30, nedugo nakon što je Sultanić otvorio trgovinu koju vodi sa svojim rođakom, došao na vrata trgovine s puškom. Odmah s vrata je pucao u Sultanića, a zatim ga i ubo nožem u vrat, piše Faktor.

Dnevni Avaz od mještana Podorašca doznaje da je ubojica u nekoliko navrata dolazio u trgovinu kod Sauda i tražio hranu na dug.

Ubijeni Sultanić bio je uzoran čovjek koji ni s kim nije imao problema, rekli su mještani za Faktor. Iza njega su ostali supruga i troje djece.

Hladnokrvno ubio majku, a prije toga suborca iz odreda El Mudžahid

S druge strane, Gačić je psihički nestabilna osoba od koje su svi strahovali. Nekoliko mjeseci nakon okončanja rata u BiH, ubio je suborca iz odreda El Mudžahid. Osuđen je na osam godina zatvora, a nakon što je pušten na slobodan vikend, Gačić je 25. kolovoza 2002. otišao do stana svoje majke Sifete u Zenici i hladnokrvno je ubio s dva hica.

Policija ga je uhitila nekoliko dana kasnije, a Kantonalni sud ga je u veljači 2003. osudio na jedinstvenu kaznu od 20 godina dugotrajnog zatvora za oba ubojstva. Nakon što je u zeničkom zatvoru proveo gotovo 15 godina, Gačić je premješten u zatvor u Bihaću gdje je izdržao ostatak kazne.

Prije nego što je 2017. izašao iz zatvora, u javnosti se strahovalo zbog toga što će dvostruki hladnokrvni ubojica izaći na slobodu. No iako je u dokumentaciji koja je dostavljena službama BiH bio okvalificiran kao hladnokrvni ubojica, očito je bez problema u kući držao pozamašnu količinu eksploziva, a danas je uspio počiniti i svoje treće ubojstvo te nakon toga pobjeći.

Pročitajte više