Porezne olakšice za ulagače u šport

NAJVIŠE pozornosti u raspravi o Prijedlogu zakona o športu, koja je u nazočnosti 60ak predstavnika županijskih ureda, ureda lokalne samouprave, općina i udruga kineziologa, održanoj danas u hotelu Panorama, izazvala je informacije iz Ministarstva financija o poticajnim mjerama ulaganja u šport.

Pomoćnik ravnatelja Porezne uprave Marko Buljan rekao je da su u tijeku izrade novih prijedloga Zakona o poreznoj dobiti, Zakona o poreznim olakšicama i Zakon o obveznim doprinosima.

Po riječima pomoćnice ministra znanosti, obrazovanja i športa Romane Caput Jogunice sudionici u raspravi dali su podršku osnivanju Nacionalnog vijeća za šport ali i upozorili na problem nedostatka športskih građevina te potrebe osiguranja sredstava za rad u školskom športskom klubu i provedbi izvannastavnih aktivnosti koje uglavnom provode profesori kineziologije.

Nazočni su upoznati s projektom Europske godine obrazovanja športom te proslavom 130-te obljetnice uvođenja obvezne nastave tjelesnog odgoja u hrvatske škole. Ona će se obilježiti 23. studenoga u Zagrebu, a 24. studenoga u Splitu i završiti dodjelom državne nagrade u športu ?Franjo Bučar?.

Pročitajte više