Šef u Poreznoj koji je primio mito pušten iz istražnog zatvora

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Slaviša Penava, voditelj Službe za strategiju, informiranje i elektroničke servise Porezne uprave, pušten je iz istražnog zatvora, potvrdio je njegov odvjetnik za RTL Danas.

Penava je 17. lipnja završio u istražnom zatvoru zbog sumnje da bi mogao ponoviti nedjela i zbog mogućeg utjecaja na svjedoke. Već tada je poreznik zatražio udaljenje s dužnosti.

Za što se tereti poreznika?

Penava je optužen da je od studenoga 2021. do ožujka 2022. sklopio dogovor s poduzetnikom Denisom Bilićem. Bilić je angažiran u jednoj tvrtki radi uređenja neuredno vođenih poslovnih knjiga i ispravke PDV obrazaca. Penava je navodno preuzeo odgovornost za deblokiranje računa te tvrtke u zamjenu za novčanu nagradu.

Također, Penavu se tereti da je trebao uskladiti poslovne knjige te tvrtke s Poreznom upravom. Prema optužbama, primio je 2500 eura od Bilića i zatražio podatke o potrebnim radnjama za hitno deblokiranje računa od voditelja ispostave Porezne uprave Pešćenica.

Penava je tražio informacije o potrebnoj dokumentaciji i ispravama te podatke o nepravilnostima u poslovanju navedenog trgovačkog društva.

Pročitajte više