Porsche ugasio Rimčev brend Greyp

Kako je bilo i najavljeno, gasi se nekadašnji Rimčev brend e-bicikala Greyp.

"Draga Greyp zajednico,

Teška srca objavljujemo gašenje brenda Greyp. 🥹

Naš će servisni tim ostati kako bi imao pristup svim uslugama vezanima za Greyp u narednim godinama.

Hvala vam na svim nevjerojatnim vožnjama proteklih godina, bilo je fantastično!" napisali su na društvenim mrežama i na službenoj stranici Greypa.

See You Out There!

Dear Greyp community, it's with heavy hearts that we announce the shutdown of the Greyp brand. 🥹 Our service team will stay on, and tend to any service needs you may have in the coming years. To reach Customer Support just head on to https://www.greyp.com/en/ Thank you for all the incredible rides in the past years, it's been a blast! See you out there! 🚲 ⛰️

Objavljuje Greyp Bikes u Petak, 17. studenoga 2023.

Podsjetimo, Porsche, koji je od 2018. imao 10-postotni udio u tvrtki, u studenom 2021. kupio je većinski udio u tvrtki Greyp Bikes, koja posluje kao zasebna kompanija od 2013. godine. Kako je Rimac govorio prije dvije godine, Greyp je zapošljavao stotinjak radnika i izvozio bicikle u 30 zemalja svijeta.

Nedavno je Jutarnji list objavio da Porsche najavljuje izgradnju tvornice pogona za električne bicikle u Hrvatskoj, ali i gašenje brenda Greyp.

Još u veljači njemačka je matica objavila da iz sudskog registra miče brend Greyp i zamjenjuje ga svojim Porsche eBike Performanceom, a sada su skroz ugasili i brend Greyp unutar Porsche eBike Performancea.

Greyp Bikes, osnovana kao zasebna kompanija 2013. godine, specijalizirala se u proizvodnji visokotehnoloških električnih bicikala. Tvrtka je bila dio Rimac Grupacije, poznate po svojim inovacijama u području električnih automobila, koju je osnovao Mate Rimac.

Mountains never seemed that close... 🚴‍♂ 👉 https://greyp.me/The_G6_Family #GreypBikes #eMTB #ebike #hackthehills

Objavljuje Greyp Bikes u Srijeda, 20. rujna 2023.

Pročitajte više