Poruka Vladi Jadranke Kosor: Poglavlje 23. nije "Area 51"



"ZELENA STRANKA (ZS) još jednom želi naglasiti sramotan način na koji HDZ vodi pregovore sa Europskom unijom. Tužno je da se najvažniji proces za Hrvatsku od njenog osamostaljivanja vodi obavijen velom misterije i tajni a dobro je poznato da će posljedice ovakvoga čina ispaštati generacije hrvatskih građana", napominje se u priopćenju Zelene stranke kojeg potpisuje predsjednik te stranke Aljoša Babić

ZS napominje da bi bilo zanimljivo provesti anketu o tome što šira javnost zna o tome što je Vlada do sada potpisala, odnosno koliko je transparentan njezin rad vezano uz ulazak Hrvatske u Europsku uniju.

"Postupanje oko poglavlja 23 samo je finale kukavičkog skrivanja od javnosti prave istine o svemu onome što takozvani pregovarači i vlada potpisuju.  Sve što znamo je da postoje  fondovi iz kojih se može dobiti novac a nikakve druge komparativne prednosti pridruživanja EU  se niti ne spominju",naglašava se u priopćenju ZS-a.

Zeleni napominju da sve što je potpisano saznat ćemo tek kroz nekoliko godina kada to počnemo osjećati na vlastitoj koži, a do onda se možemo nadati "da je istina tamo negdje vani".

Pročitajte više