Posljedice eksplozije u Kumanovu mogle biti tragičnije

BOMBA razorne jačine, koja je u srijedu ispred Gimnazije ´Goce Delčev´ u Kumanovu usmrtila 65-godišnjeg muškarca i ranila šest osoba, među kojima dvoje djece, mogla je izazvati daleko tragičnije posljedice, javlja u četvrtak navečer privatna makedonska televizija SITEL.

Bomba je eksplodirala u vrijeme velikog odmora kad se srednjoškolci opskrbljuju hranom u obližnjoj prodavaonici. Međutim, zahvaljujući zaboravnosti školskog službenika, zvono za odmor je kasnilo nekoliko minuta i tako spasilo mnoge mlade živote, javila je u četvrtak navečer privatna televizija SITEL.

Jučerašnju eksploziju bombu u Kumanovu oštro su osudili predstavnici međunarodne zajednice u Makedoniji i državni i politički vrh te zemlje, a ministar obrane Vlado Bučkovski eksploziju je ocijenio kao teroristički čin.

Poginula osoba i četvero ranjenih su Makedonci, a jedna djevojčica je Albanka, koja je najteže povrijeđena. Tu gimnaziju sad polaze samo učenici makedonske narodnosti, jer su se srednjoškolci albanske narodnosti prošle godine, nakon dugih prosvjeda i bojkotiranja, samovoljno iselili u drugu zgradu.

Pročitajte više