Potpisan sporazum o akciji "Računala nastavnicima"

Sporazum o suradnji u akciji "Računala nastavnicima", kojoj je cilj osigurati nastavnicima kupnju računala po najpovoljnijim uvjetima, potpisali su danas u Minsitarstvu znanosti, obrazovanja i športa predstavnici Ministarstva, četiriju sindikata i Središnjeg državnog ureda za eHrvatsku.

Povjerenestvo, koje će se osnovati u roku od osam dana, pozvat će zainteresirane tvrtke da slanjem iskaza namjere ponude računalnu opremu. Iskazi moraju sadržavati bar dvije različite vrste stolnih računala, jedno prijenosno računalo i štampač. Pored toga, tvrtke trebaju omogućiti i obročno plaćanje kupljene opreme.

Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac najavio je da bi popust pri kupovini računala mogao biti od 35 do 45 posto u odnosu na standardne cijene.

Sporazum su potpisali ministar znanosti i obrazovanja Primorac, predstavnik Hrvatskog školskog sindikata Preporod Željko Stipić, predstavnik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja Krunoslav Pisk, Nezavisnog sindikata zaposlenika u srednjem školstvu Hrvatske Andro Radić, Sindikata hrvatskih učitelja Saša Egić, a u ime Središnjeg državnog ureda za eHrvatsku Miroslav Kovačić.

Novinari su nakon potpisivanja sporazuma zatražili od ministra Primorca komentar jučerašnjeg priopćenja Školskog sindikata Preporod koji tvrdi da je akcija prikupljanja podataka o smjenskom radu srednjoškolskih profesora doživjela fijasko te da Ministarstvo nastoji isplatiti samo polovicu duga nastavnicima za smjenski rad.

Ministar Primorac rekao je kako njegovo Ministarstvo ima najbolju volju riješiti pitanje smjenskog rada te čeka tumačenje posebne komisije za tumačenje Kolektivnog ugovora početkom tjedna.

(Hina) xtkol yjn

Pročitajte više